Skip to content Skip to footer
Όσο πλησιάζουμε στο καλοκαίρι, τόσο οι ημερομηνίες και τα Σαββατοκύριακά μας κλείνουν από εκδηλώσεις γάμων και βαπτίσεις.

Και αφού κλείνουν οι ημερομηνίες, αυτό σημαίνει ότι αρχίζουν να οριστικοποιούνται τα μενού των δεξιώσεων, με παραλλαγές, προσθαφαιρέσεις και προσωπικές πινελιές ώστε το τραπέζι να ταιριάζει στο χαρακτήρα της εκδήλωσης και εκείνων που τη διοργανώνουν.

Οπωσδήποτε το μενού που θα επιλέξει κανείς είναι θέμα προσωπικό και δεν υπάρχει σωστό ή λάθος. Παρόλα αυτά, υπάρχουν κάποια πολύ απλά πράγματα που αν τα λάβετε υπόψη σας, θα αφήσετε στους καλεσμένους σας τις καλύτερες εντυπώσεις.

Και το σημαντικότερο, δεν κοστίζουν τίποτα παραπάνω!

Λίγα και καλά

Μην προσπαθείτε να εντυπωσιάσετε με την πληθώρα των φαγητών. Ποιος είπε ότι το απλό δεν μπορεί να είναι και γκουρμέ; Επιλέξτε έξυπνα, προσπαθώντας να καλύψετε όλα τα γούστα. Η αλήθεια είναι ότι δε χρειάζονται υπερβολές για να ικανοποιηθεί κανείς.

Όχι μόνο τούρτα

Πολλοί οικοδεσπότες αμελούν το επιδόρπιο θεωρώντας πως η γαμήλια τούρτα φτάνει και περισσεύει. Βάλτε τον εαυτό σας στη θέση τους. Πόσες φορές ως καλεσμένοι τιμήσατε και την τούρτα, αλλά και τα άλλα λαχταριστά γλυκίσματα που υπήρχαν στο τέλος; Πολλές. Αφιερώστε λοιπόν, ένα τραπέζι μόνο με γλυκές ποικιλίες και δε θα χάσετε.

Top 5

Ό,τι και να επιλέξετε στο τέλος, θυμηθείτε να μην αφήσετε απέξω τα εξής: σαμπάνια, τυριά, κρασιά, φρούτα, σοκολάτα. Δε χρειάζεται να είναι τα ακριβότερα. Πρέπει όμως, να είναι ποιοτικά. Όλοι τα θέλουν, όλοι θα τα τιμήσουν.

Κι αν νηστεύουν;

Αν κάνετε το γάμο σας σε περίοδο νηστείας (μάλλον πολιτικός θα είναι μιας και ο θρησκευτικός κατά κανόνα δεν επιτρέπεται), προσαρμόστε το μενού σας ανάλογα. Μακαρονάδες, σαλάτες, πιάτα με ψάρι, νηστίσιμα πιάτα με όμορφο food styling. Όπως και να έχει, θα είναι κάτι ασυνήθιστο.

Και μπουφές και σέρβις

Φροντίστε να έχετε και σερβιτόρους και μην επαναπαύεστε ότι οι καλεσμένοι σας θα σερβιριστούν μόνοι τους. Μπορεί κάτι να χρειαστούν. Επίσης, σκεφτείτε τους ηλικιωμένους που δε θα μπορούν να σηκώνονται συνέχεια και τα παιδάκια που σίγουρα δε θα περιμένουν τη σειρά τους στην ουρά.

Η συνταγή της επιτυχίας για ένα τέλειο μενού δεξίωσης δε χρειάζεται πολλή προσπάθεια – μόνο κοινή λογική για να μη γίνει καμία παράλειψη και λίγη φροντίδα για την προσωπική σας πινελιά

Banner Espa GrEspa Banner Gr Pdf

Ζητήστε προσφορά

Ζητήστε προσφορά
Κλείσιμο