Skip to content Skip to footer
Καλό το φαγητό, καλή η περιποίηση, καλή και η παρέα, αλλά οι περισσότεροι θέλουν κι ένα ποτηράκι παραπάνω για να περάσουν ακόμα καλύτερα.

Κι αν εσείς ως οικοδεσπότης έχετε όλη την καλή διάθεση να φροντίσετε τα πάντα, δώστε λίγη παραπάνω σημασία και στο τι θα πιουν οι καλεσμένοι σας και δε θα χάσετε…

Αρχικά εντυπωσιάστε τους με ένα καλά στημένο σκηνικό. Ζητήστε από τους επαγγελματίες που θα σας βοηθήσουν να στήσουν μια μπάρα με άρτιο εξοπλισμό, εντυπωσιακά χρώματα και στιλάτα ποτήρια- από vintage μέχρι κολωνάτα- και εκπλήξτε τους καλεσμένους σας με την ποικιλία του μενού σας.

Εκτός από τα κλασικά μαργαρίτα, daiquiri, μαρτίνι, βότκα, ουίσκι και gin, ζητήστε να σας ετοιμάσουν και μερικά γνωστά και αγαπημένα για την εποχή ποτά τα οποία θα κάνουν αίσθηση. Μερικά από αυτά:

  • Signature Cocktails
  • Cocktail με αφρώδη οίνο που είναι πολύ γευστικά
  • Ιταλικά aperitivo που τελευταία είναι πολύ δημοφιλή – το aperol spritz, το bellini και το negroni τουλάχιστον παίζουν παντού
  • Αγαπημένη sangria με άπειρες παραλλαγές και προσμείξεις με άλλα συστατικά, σε μεθυστικές ή light εκδοχές
  • Ακόμα και ζεστό κρασί με μπαχαρικά (Glühwein), για όσο ακόμα το επιτρέπει ο κρύος καιρός

Ζητήστε παραλλαγές των κλασσικών κοκτέιλ που όλοι γνωρίζουν. Να είστε βέβαιοι ότι η οποιαδήποτε παραλλαγή μένει πάντα αξέχαστη σε κάποιον, όπως και η περίσταση όπου τη δοκίμασε. Δεν ακούγεται κι άσχημο…

Επενδύστε σε κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ για να τους έχετε όλους ευχαριστημένους. Υπάρχουν εκείνοι που δεν πίνουν από επιλογή, εκείνοι που δεν τους αρέσει το ποτό, άλλοι που έχουν αλλεργίες και άλλοι που τους “χτυπάει” εύκολα. Για όλους αυτούς, γρανίτες, σπιτικές λεμονάδες, smoothies και mocktails (απομίμηση των cocktail) πρέπει να ρέουν κι αυτά άφθονα, ώστε να μη μείνει κανείς παραπονεμένος.

Αν έχετε αποφασίσει να διοργανώσετε μία θεματική εκδήλωση, ζητήστε αν είναι δυνατόν εκ των προτέρων από τον μπάρμαν να δημιουργήσει μερικά δικά του cocktail με βάση αυτή, είτε στηριζόμενος στην εμφάνιση είτε στα υλικά για τα κοκτέιλ. Είναι μια ιδέα που σίγουρα θα εντυπωσιάσει και όλοι θα έχουν την περιέργεια να δοκιμάσουν έστω μια γουλιά.

Ζητήστε προσφορά