Skip to content Skip to footer
Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν όλο και πιο γρήγορα και η αλήθεια είναι πως ανυπομονούμε να τα γιορτάσουμε παρέα με φίλους και οικογένεια.

Λογικά έχετε ήδη καταλήξει στο εορταστικό μενού του ρεβεγιόν για να ενθουσιάσετε τους καλεσμένους σας – είτε το προετοιμάσετε μόνοι σας είτε εμπιστευθείτε κάποιο catering.

Μαζί με την οργάνωση του μενού, είναι πολύ σημαντικό και η οργάνωση και διακόσμηση του εορταστικού τραπεζιού. Άλλωστε, πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά δείπνα της χρονιάς, αυτός της 24ης Δεκεμβρίου.

Με λίγη φαντασία, το εορταστικό τραπέζι μπορεί να πάρει ένα προσωπικό και ιδιαίτερο χρώμα που θα δώσει θαλπωρή στο σπίτι και θα προτρέψει τους καλεσμένους για ένα χαλαρό και ευχάριστο γεύμα.

Φέρτε τα Χριστούγεννα στο τραπέζι!

Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και προετοιμάστε το τραπέζι με μια απλή και κομψή διακόσμηση, χωρίς να ξεχνάτε ότι ετοιμάζεστε για ένα special δείπνο.

Ξεκινήστε από ένα τραπεζομάντηλο στο αγαπημένο σας χρώμα και τοποθετήστε στο κέντρο του τραπεζιού μερικά γιορτινά στολίδια και αντικείμενα. Μια καλή ιδέα για το κέντρο του τραπεζιού θα μπορούσε να είναι μερικά κεριά σε διαφορετικά χρώματα, στολισμένα με λουλούδια και χριστουγεννιάτικες, χρυσές μπάλες.

Όσο το δείπνο θα εξελίσσεται κατά τη διάρκεια της νύχτας, αφήστε τα κεριά να καίνε, δίνοντας μια ατμόσφαιρα ζεστασιάς και άνεσης στο τραπέζι.

Επίσης, μπορείτε να «παίξετε» με τις χαρτοπετσέτες, διπλώνοντας τες και τυλίγοντας τες με μια κορδέλα στο ίδιο χρώμα με το γιορτινό τραπεζομάντηλο που έχετε ήδη διαλέξει (πχ χρυσό ή κόκκινο).

Πιάτα, ποτήρια & μαχαιροπήρουνα στη διάθεσή σας!

Τα επιτραπέζια σκεύη παίζουν κι αυτά ξεχωριστό ρόλο στο τραπέζι. Εκτός από τη σωστή στοίχιση και παρουσίαση, με το χρώμα τους συμπληρώνουν τη διακόσμηση του Χριστουγεννιάτικου τραπεζιού.

Ένα «ασφαλές» χρώμα είναι το λευκό το οπόιο ταιριάζει με ό,τι χρώμα κι αν έχετε ήδη διαλέξει για το τραπεζομάντηλο και τον κεντρικό διάκοσμό. Εναλλακτικά, χρώματα που ταιριάζουν στα Χριστούγεννα είναι το κόκκινο, το πράσινο και το μπλε. Αυτά όσον αφορά τα πιάτα, γιατί τα ποτήρια και τα μαχαιροπήρουνα θα πρέπει να στράφτουν!

Καλό είναι το εορταστικό τραπέζι του ρεβεγιόν να είναι έτοιμο από νωρίς, ώστε να υποδέχεται τους καλεσμένους σας και να δημιουργεί προσμονή για το Χριστουγεννιάτικο δείπνο.

Με λίγη φαντασία και θέληση, απογειώστε το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας!

Τα M+M Catering Services σας εύχονται χαρούμενα και φωτεινά Χριστούγεννα!

Ζητήστε προσφορά