Παραδεχτείτε το, είτε ως καλεσμένοι είτε ως πρωταγωνιστές μιας γαμήλιας εκδήλωσης, υπάρχουν εδέσματα που θα προτιμούσατε να μη δείτε στη δεξίωση.
Δεν υπάρχει λοιπόν λόγος να υπάρχουν, ιδιαίτερα αν είναι άγευστα μόνο και μόνο για να υπάρχει ποικιλία.
Για τη δική σας μέρα, αποφασίστε από την αρχή τι δε θέλετε, ακόμα κι αν δεν έχετε καταλήξει στο τι θέλετε…
- Welcome drink που δεν αναγνωρίζει κανείς
Μην επιλέξετε κάτι που κανείς δεν καταλαβαίνει τι είναι μόνο λόγω εμφάνισης. Αντί αυτού, επιλέξτε ένα παραδοσιακό, ελαφρύ ποτό που έχουν όλοι δοκιμάσει έστω μια φορά ή τουλάχιστον αναγνωρίζουν τι είναι. Ένα απεριτίφ, ένα λικέρ, ακόμα και μια μπίρα θα τα εκτιμήσουν όλοι.
- Καναπεδάκια που επίσης δεν αναγνωρίζει κανείς
Τα συνοδευτικά του welcome drink πρέπει να είναι εξίσου αναγνωρίσιμα. Είναι γλυκά ή αλμυρά, δεν έχουν σάλτσες, δε λιώνουν και δε λερώνουν.
- Σαλάτες με βαριές σος άγνωστης προέλευσης
Προτιμήστε αγνά υλικά που φαίνονται ξεκάθαρα και δεν κολυμπάνε σε σος που κανείς δε γνωρίζει από τι φτιάχτηκαν. Λαχανικά, τυρί, ντοματίνια και ξηροί καρποί, λαδόξυδο, τέλος. Μια πρωτότυπη ιδέα είναι να τις σερβίρετε σε μικρά ατομικά μπολ.
- Κάθε είδους πιτάκια και μπουρεκάκια, κεφτεδάκια, τυριά κλπ.
Επιλέξτε ένα είδος από το καθένα αυστηρά που δε θα ξεραθεί αν μείνει ώρα στο τραπέζι, ούτε θα χάσει την καλή του γεύση.
- Στεγνά κρέατα που κολυμπάνε σε σάλτσες
1-2 είδη κρεατικών αρκούν. Επιλέξτε ό,τι παραμένει αφράτο και ζουμερό από μόνο του. Σουβλάκια από μπούτι κοτόπουλο, χοιρινά φιλέτα, μπιφτεκάκια. Αν μαγειρευτούν σωστά, δε χρειάζονται καμιά σάλτσα να τα στηρίξει.
- Παραβρασμένες πατάτες, ρύζια, μακαρόνια
Μάλλον σε αυτά θα καταλήξετε, οπότε ας είναι τουλάχιστον al dente.
- Γαμήλια τούρτα
Δεν ανυπομονούν όλοι για την τούρτα σας, αλλά όλοι θέλουν γλυκό στο τέλος. Άλλοι είναι του παγωτού, άλλοι του φρούτου, άλλοι του σιροπιαστού. Δημιουργήστε έναν όμορφο μπουφέ για όλα τα γούστα.
Συνήθως τα γαμήλια εδέσματα που δεν ακουμπάει κανείς προέρχονται από την επιθυμία μας να κάνουμε το γαμήλιο τραπέζι μοναδικό και ξεχωριστό. Ωστόσο είναι γνωστό ότι η απλότητα είναι η πιο δύσκολη και η πιο καθολική επιτυχία, ακόμα και σε ένα μενού γάμου.