Skip to content Skip to footer

Η οργάνωση μιας εκδήλωσης μπορεί να σας αγχώσει, αν δεν την προγραμματίσετε σωστά. Οι έμπειροι όμως ξέρουν καλά ότι αν ακολουθήσετε ένα-ένα τα βήματα, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για στρες και βεβιασμένες κινήσεις της τελευταίας στιγμής.

  • Οργανώστε το χρόνο σας

    Σχεδιάστε μία λίστα με όλα αυτά που πρέπει να κάνετε και καθορίστε ένα χρονοδιάγραμμα για την πραγμάτωσή τους. Θα παρατηρήσετε πως μία τέτοια οργάνωση θα σας βοηθήσει να μείνετε προσηλωμένου στους στόχους σας. Χωρίστε το πρόγραμμα σας σε μέρες και πράγματα που πρέπει να κάνετε (από τα ψώνια για φαγητό, μέχρι τον εξοπλισμό και τη διακόσμηση που θα χρειαστείτε). Προσπαθήστε οι χρόνοι που θα δώσετε στον εαυτό σας να είναι ρεαλιστικοί, δεν πρέπει να σας καταβάλει το άγχος κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας. Είναι καλύτερο να δώσετε αρκετό χρόνο στον εαυτό σας από το να λειτουργείτε κάτω από ένα αυστηρό χρονοδιάγραμμα. 

  • Φαγητό και ποσότητες

    Φροντίστε να γνωρίζετε εξ αρχής τι θα χρειαστείτε για την παρασκευή του μενού σας και τι ποσότητες θα χρειαστείτε από τα υλικά που πρόκειται να χρησιμοποιήσετε. Το μέγεθος των μερίδων το ορίζετε εσείς με βάση την ποικιλία του μενού. Εάν θέλετε να έχετε ένα πλούσιο μενού με πολλά πιάτα φροντίστε να έχετε μικρές μερίδες, ώστε να δώσετε στους καλεσμένους σας τη δυνατότητα να γευτούν όλες τις πτυχές του εξαιρετικού μενού σας. 

  • Αριθμός προσκεκλημένων

    Υπολογίστε πόσα άτομα μπορούν να συνυπάρξουν άνετα στο χώρο σας. Εάν προγραμματίζετε η εκδήλωση σας να είναι υπαίθρια, λάβετε υπόψιν σας πώς ενδέχεται οι προσκεκλημένοι σας να μεταφερθούν στον εσωτερικό χώρο σε περίπτωση βροχής. 

  • Τι είδος εκδήλωσης θα είναι;

    Για πολλά άτομα προτιμήστε ένα απλό μπουφέ με finger food και μεζέδες ώστε να απαλλαγείτε από το άγχος της κουζίνας και της θερμοκρασίας των φαγητών. Εάν πάλι έχετε ένα μικρό αριθμό καλεσμένων μπορείτε να επιλέξετε 2-3 ζεστά κύρια πιάτα τα οποία όμως θα πρέπει να έχετε προνοήσει να είναι έτοιμα την ίδια ώρα. 

  • Οργανώστε το χώρο σας

    Πέρα από τον χώρο που θα χρειαστείτε για τη φιλοξενία των καλεσμένων σας, θα πρέπει να οργανώσετε και το χώρο στην κουζίνα σας! Αδειάστε από το ψυγείο σας ότι δεν είναι απαραίτητο για την εκδήλωση. Η σωστή οργάνωση της κουζίνας θα σας διευκολύνει καθ όλη την ήμερα της προετοιμασίας αλλά και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. 

  • Εξοπλισμός

    Σιγουρευτείτε ότι έχετε όλα τα μαγειρικά σκεύη που χρειάζεστε, Χρησιμοποιείστε μεγάλα σκεύη,πιατέλες και πιάτα σερβιρίσματος. Εάν σας λείπει κάτι που θεωρείτε απαραίτητο μη διστάσετε να ζητήσετε να δανειστείτε κάτι από ένα φίλο σας ή ένα γείτονα.

Banner Espa GrEspa Banner Gr Pdf

Ζητήστε προσφορά

Ζητήστε προσφορά
Κλείσιμο