Skip to content Skip to footer
Η δυσκολότερη ίσως δουλειά όταν έχετε να οργανώσετε το γάμο σας, τη βάφτιση του παιδιού σας, το πάρτι γενεθλίων σας και οποιαδήποτε άλλη εκδήλωση είναι η λίστα με αυτούς που θα καλέσετε.

Μη σας πιάνει πανικός.

Αν ακολουθήσετε τα παρακάτω έξι βήματα, θα διαπιστώσετε πόσο παιχνιδάκι τελικά είναι η όλη διαδικασία.

  1. Σχεδιάστε τη λίστα σε πίνακα με στήλες

    Στην πρώτη στήλη θα βάλετε τα ονόματα (είτε πρόκειται για ζευγάρι είτε για κάποιον που θα έρθει single) και σε μια δεύτερη τα παιδιά τους, αν έχουν. Μπορείτε να προσθέσετε και μια τρίτη για την περίπτωση που κάποιος μπορεί να συνοδεύεται και όσες άλλες θέλετε με σημειώσεις που σας εξυπηρετεί να έχετε πρόχειρες.

    Αν το event αφορά δεξιώση γάμου, τότε νύφη και γαμπρός θα πρέπει να ξεκινήσετε από διαφορετικές λίστες.

  2. Μόνο για μελλόνυμφους

    Αυτό το βήμα αφορά κυρίως δεξιώσεις γάμους και τους μελλόνυμφους, και είναι πολύ σημαντικό για εσάς των οποίων οι γονείς πρόκειται να καλέσουν συγγενείς που ίσως δεν γνωρίζετε!

    Δώστε τους τις λίστες και ένα περιθώριο δύο εβδομάδων ώστε να τις συμπληρώσουν με την ησυχία τους. Η βοήθειά τους είναι πάντα χρήσιμη κυρίως για να μην ξεχαστεί κάποιος συγγενής που ήδη γνωρίζετε.

  3. Βάλτε τις δύο λίστες κάτω

    Δείτε τις λίστες σας μαζί εφόσον τις ολοκληρώσετε και αποφασίστε ποιους θα κρατήσετε και ποιους όχι. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα βγουν περισσότεροι από τον αριθμό των ατόμων που θέλετε να συμπεριλάβετε συνολικά.

  4. Κάντε την κοινή σας λίστα

    Αυτή θα περιλαμβάνει τους κοινούς σας γνωστούς και φίλους που αποκτήσατε αφότου γίνατε ζευγάρι. Αυτό το στάδιο ίσως είναι και το πιο διασκεδαστικό στην όλη διαδικασία!

  5. Σε περίπτωση αμφιβολίας, ζητήστε συμβουλές

    Αν έχετε αμφιβολίες επί της διαδικασίας, μπορείτε να ζητήσετε συμβουλές από ένα συγγενικό σας ή φιλικό ζευγάρι. Ίσως σας δώσουν επιπλέον χρήσιμες συμβουλές για την τελική σας λίστα και μια τελική υπενθύμιση αν ξεχάσατε κάποιον.

  6. Η ώρα των διαγραφών και των παραλείψεων

    Στη ζωή σας έχετε πάει σε ένα σωρό κοινωνικές εκδηλώσεις, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να καλέσετε όλους όσους σας έχουν καλέσει. Αν π.χ., πριν από εφτά χρόνια είχατε πάει στο γάμο ενός πρώην συναδέλφου επειδή δουλεύατε μαζί τότε, αλλά τώρα έχετε χάσει επαφή, δεν χρειαζεται να τον καλέσετε.

    Ο γενικός κανόνας είναι να αφήσετε απέξω όσους έχετε να επικοινωνήσετε μαζί τους πάνω από δύο χρόνια. Το πιθανότερο είναι να μην το μάθουν κι αν το μάθουν να μην τους κακοφανεί.

Η δημιουργία μιας λίστας που να συνδυάζει συγγενείς, φίλους προσωπικούς και κοινούς γνωστούς δεν είναι πλέον άλυτη εξίσωση. Με αυτά τα 6 βήματα δε θα ξεχάσετε κανέναν!

Ζητήστε προσφορά