Επειδή πολλές φορές θα έχετε βρεθεί μπροστά σε χαώδεις μπουφέδες που δεν ξέρετε τι να επιλέξετε και τελικά παίρνετε την παέγια των μπουφέδων, με τα φαγητά το ένα πάνω στο άλλο, είτε έχετε βρεθεί σε μπουφέδες που δεν καταλάβατε ότι είναι μπουφέδες, θα πρέπει όταν σχεδιάζετε το μενού σας να λάβετε υπόψιν σας
- Τον αριθμό καλεσμένων: άλλο να έχετε 50 άτομα καλεσμένους και άλλο 400 άτομα. Χρειάζεται σαφώς μεγαλύτερη ποικιλία
- Την εποχή: άλλα φαγητά καταναλώνονται καλοκαίρι και άλλα χειμώνα
- Το χώρο: νησί, πόλη, βουνό;
- Τον λόγο της εκδήλωσης: Γάμος, βάφτιση ή ένα εταιρικό event
- Την ώρα της εκδήλωσης: άλλο το μενού σε ώρα brunch και άλλο το μενού σε ώρα δείπνου
Σίγουρα θα πρέπει να υπάρχει αρκετή ποικιλία ώστε να καλύπτει τα γούστα όσο το δυνατόν περισσότερων καλεσμένων.
Tips για ένα ιδανικό μενού
- Συμπεριλάβετε τουλάχιστον τρεις σαλάτες
- Πιάτα με κοτόπουλο, μοσχάρι και χοιρινό είναι το λιγότερο και το απλούστερο που μπορείτε να κάνετε για να εξυπηρετήσετε τα γούστα όλων των καλεσμένων
- Χρησιμοποιήστε για συνοδευτικά μακαρόνια, ριζότο ή ρύζι, πίτες, τάρτες ή αλμυρές κις λορέν
- Αποφύγετε τα θαλασσινά όταν υπερτερεί το κρέας σαν συστατικό του μενού ή όταν δεν το “σηκώνει” η περίσταση (κρύος καιρός ή εκδήλωση στο βουνό)
Κρατήστε το χαμόγελο σε όλους σας τους καλεσμένους, φροντίζοντας τους αλλά δίνοντας το δικό σας στυλ και γεύση στο τραπέζι.
Στόχος είναι όλοι να έχουν ένα χαμόγελο και να θυμούνται τις ωραίες στιγμές που έζησαν εκείνη την ημέρα μαζί σας.