Και ποιος δεν έχει αδυναμία στο μπάρμπεκιου;
Την πιο εύκολη και ταυτόχρονα απολαυστική λύση για τα καλοκαιρινά κυρίως πάρτι μικρών και μεγάλων;
Ειδικά στην Ελλάδα, έχουμε μια έφεση στο μπάρμπεκιου καθώς ο μισός αντρικός πληθυσμός είναι άριστοι ψήστες και ο υπόλοιπος μισός σεφ. Οπότε ο ανταγωνισμός είναι σκληρός. Αλλά η προετοιμασία, η αγορά του σωστού κρέατος, το μαρινάρισμα, το ζέσταμα της ψησταριάς εφόσον υπάρχει και το σωστό ψήσιμο σας ζαλίζουν και μόνο στην ιδέα.
Αρχικά πρέπει να ξεκινήσουμε από την επιλογή της ψησταριάς. Ο φούρνος και τα ηλεκτρικά μάτια δεν μετράνε εδώ. Υγραέριο ή κάρβουνο; Το κάρβουνο προσφέρει μια μοναδική γεύση καπνιστού που δεν βρίσκεται αλλού, όμως είναι μια δύσκολη διαδικασία ως προς το άναμμα το καθάρισμα και την συντήρηση. Το υγραέριο από την άλλη, ανάβει αμέσως, κρατάει σταθερή την θερμοκρασία και καθαρίζεται λίγο πιο εύκολα. Παρόλα αυτά πολλοί είναι αυτοί που θα προτιμήσουν το πατροπαράδοτο κάρβουνο.
Αν θέλετε λοιπόν να ανάψετε τα κάρβουνα ένας εύκολος τρόπος είναι το πιστολάκι μαλλιών! Μέσα σε λίγα λεπτά τα κάρβουνα θα έχουν φουντώσει και η φωτιά θα είναι έτοιμη να υποδεχτεί τα κρεατικά. Πριν βάλετε όμως το κρέας ας σκεφτούμε το καθάρισμα. Ένα απλό λεμόνι πάνω στην καυτή σχάρα και λίγο τρίψιμο, θα καθαρίσει, λειάνει και απολυμάνει την ψησταριά!