Η άνοιξη είναι εδώ: ανθισμένες αμυγδαλιές, καταπράσινα δέντρα και ηλιόλουστες μέρες! Γιατί να μην το εκμεταλλευτείτε και να μεταφέρετε αυτή τη διάθεση στο μενού του γάμου σας;
Ας αρχίσουμε από τα ποτά. Ο καιρός έχει ζεστάνει, οπότε επιλέξτε κάτι δροσιστικό που θα σας αναζωογονήσει, όπως το Limoncello ή κάποιο κοκτέιλ με σαμπάνια. Αν θέλετε να προσθέσετε την πινελιά σας, δημιουργήστε το μονόγραμμά σας πάνω στα κοκτέιλ. Μια θαυμάσια επιλογή χωρίς αλκοόλ είναι οι λεμονάδες.
Πειραματιστείτε με γεύσεις και χρώματα: βατόμουρο, ακτινίδιο, λεβάντα και πολλές άλλες! Σειρά έχουν τα ορεκτικά. Σε ένα ανοιξιάτικο μενού δεν μπορείτε να μην συμπεριλάβετε το αυγό. Όσον αφορά τη σαλάτα, αφήστε στην άκρη το μαρούλι άισμπεργκ και επιλέξτε διάφορα τρυφερά φύλλα λαχανικών και προσθέστε φρούτα, όπως μούρα ή μια φρουτένια βινεγκρέτ που θα δώσει μια ανοιξιάτικη νότα στη σαλάτα σας.
Προχωράμε στο κυρίως πιάτο το οποίο θέλουμε να είναι ελαφρύ και να μην θυμίζει τις βαριές χειμωνιάτικες γεύσεις. Το κοτόπουλο και το ψάρι, αν και είναι κλασικές επιλογές, όταν συνοδεύονται με φρέσκα μυρωδικά, όπως δενδρολίβανο και δυόσμο, ή έχουν μαριναριστεί με εσπεριδοειδή γίνονται αμέσως εποχιακές. Μην υποτιμάτε το γαρνίρισμα! Διαλέξτε τρυφερά λαχανικά, σπαράγγια ή ακόμα και λουλούδια που τρώγονται. Οι επιλογές είναι πολλές, εμείς προτείνουμε πτι φουρ με το μονόγραμμά σας, πολύχρωμα μακαρόν ή φράουλες βουτηγμένες σε λευκή σοκολάτα. Οι γεύσεις της εποχής είναι η βανίλια, το λεμόνι και το βατόμουρο.